Wordt acupunctuur vergoed door de zorgverzekeraar?

nieuws-berichten Comments Off

Wanneer je last hebt van een kwaal dan wil je natuurlijk alles doen om van de gezondheidsklachten af te komen. Ook als de behandelingen die je moet ondergaan buiten het gebied van de traditionele geneeskunde valt.

Neem bijvoorbeeld acupunctuur dat wordt gezien als een alternatieve geneeswijze. Veel mensen hebben baat bij dit soort behandelingen en er is daarom ook een grote groep die deze behandelwijze graag een kans wil geven. Daar kan de therapeut van acupunctuur van den bogaard hulp bij bieden.

De volgende vraag die je jezelf moet stellen is dan of acupunctuur wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Het zou immers het meest ideaal zijn als het mogelijk is om alle of een gedeelte van de kosten voor de behandeling terug te krijgen van je verzekering.

Alternatieve Chinese geneeskunde

Acupunctuur valt onder de traditionele Chinese geneeskunde. Veel behandelingen die gezondheidsklachten kunnen genezen in deze categorie worden door de zorgverzekeraars gezien als alternatieve geneeswijzen. Toch is het bewezen dat veel mensen baat hebben bij het ondergaan van de behandelingen. Om deze reden kan je daarom ook vaak een vergoeding krijgen van je zorgverzekeraar voor acupunctuur.

Wat deze vergoedingen precies zijn verschilt per verzekering. Je zal in de meeste gevallen zeker een gedeelte van de kosten terug kunnen krijgen. Wanneer je een volledige vergoeding van de kosten wilt hebben, dan zal het nodig zijn dat je een aanvullende verzekering hebt. Accupunctuur valt in dat geval onder de noemer natuurgeneeswijzen. Als je hier een extra pakket voor hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar dan zal je een groter bedrag vergoed krijgen.

Behandeling bij erkende acupuncturist

Iets waar je wel op moet letten als je van plan bent om de kosten voor een accupunctuurbehandeling terug te claimen via je zorgverzekering, is dat je jezelf wel bij een erkende acupuncturist moet laten behandelen. Iemand die de behandelingen vanuit zijn of haar huis voor een goedkope prijs aanbiedt, zal waarschijnlijk niet hieronder vallen.

De behandelende specialist moet aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. In het geval van acupuncturisten kan dit bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) zijn of de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). Er zijn nog meer beroepsverenigingen. Het beste kan je bij je zorgverzekeraar eerst navragen of de acupuncturist als erkend wordt gezien voordat je de behandeling start.

Author

Search

Back to Top