Wat is de waarde van goud per gram?

nieuws-berichten Comments Off

Gouden sieraden, munten of andere spullen van goud zijn geld waard. We hebben het dan niet over de eventuele emotionele waarde die iets kan bezitten, maar puur over de waarde van het materiaal goud. In de afgelopen jaren is de populariteit van dit edelmetaal weer helemaal teruggekomen.

De goudprijs heeft ook een flinke stijging doorgemaakt enkele jaren geleden en daarna weer een daling. Toch is goud nog steeds veel geld waard. Er zijn ook veel partijen die maar al te graag goud opkopen van particulieren die het over hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een sieraad.

Als u ook nog goud over heeft en hier graag wat cash geld voor zou willen ontvangen is er in de grote steden in Nederland voldoende keuze om uw goud aan te bieden. U wilt natuurlijk de beste prijs ontvangen per gram. Dit zorgt er namelijk voor dat u de beste prijs ontvangt van de inkoper. In dit artikel een aantal tips die u gemakkelijk kunt toepassen, zo weet u zeker dat u met een betrouwbare partij zaken doet en dat u niet te weinig ontvangt voor uw sieraden.

Wat is de waarde van goud per gram? Enkel tips

Tip 1: zorg dat u een beeld heeft van de waarde

Een goede voorbereiding is het halve werk. Natuurlijk gaat u er vanuit dat de inkoper u kan helpen om te bepalen wat het goud waard is. Maar wanneer het om euro’s gaat, zal er (soms) ook bedrog zijn. Zorg dat u een idee heeft van hoeveel goud er in uw sieraden aanwezig is en wat dit ongeveer waard is. Natuurlijk hoeft u dit niet tot op de cent uit te rekenen, maar met een idee van de waarde bent u beter voorbereid dan de meeste mensen die hun oude sieraden willen inwisselen voor cash geld bij een inkoper.

Tip 2: Met veel geld over straat?

Wanneer u een goede inkoper van goud heeft gevonden en deze persoon of bedrijf heeft het goud van u gekocht, dan krijgt u dit geld meestal contant mee. Als het om meerdere sieraden gaat, dan kan dit best een flink bedrag zijn. Het is niet voor iedereen prettig om met zoveel geld over straat te gaan. Het kan een idee zijn om dit contante geld direct op de bank te storten, bij veel banken kan dit via de automaat. Zorg dat u van te voren al weet waar de bank gevestigd is, u kunt dan zo doorrijden en het geld op de rekening storten, u hoeft dan zo min mogelijk met het geld over straat.

Author

Search

Back to Top