Plat dak vereist over het algemeen meer aandacht

nieuws-berichten Comments Off

Veel mensen zijn de trotse eigenaar van een woning. Dat is voor de meeste mensen dan ook direct hun grootste bezit. Het is natuurlijk erg prettig om de eigenaar te zijn van je eigen woning, maar het brengt direct ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Het onderhoud van de woning moet bijvoorbeeld gedaan worden zodat alles in goede conditie blijft. Daarbij kan dakwerken bijvoorbeeld hulp bieden. Zo zijn er veel zaken in en om een woning die onderhoud nodig hebben, het dak is er daar 1 van. En dit is direct een belangrijk onderdeel van de woning. Het beschermt u en uw familie immers tegen invloeden van buitenaf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan regen of sneeuw.

Over het algemeen is er dus onderhoud nodig aan het dak. Dit geldt een stuk meer voor een plat dak dan voor een schuin dak (met dakpannen). Platte daken zijn vaak voorzien van een materiaal dat op het dal geplaatst wordt. In veel gevallen wordt er gekozen voor bitumen. Dit is een materiaal dat gemakkelijk een hele tijd mee kan gaan, maar doordat het dak plat is loopt soms het water ook wat minder gemakkelijk weg. Dit kan ervoor zorgen dat er water op het dak blijft staan.

epdm dakOok kunnen er bijvoorbeeld bladeren in de afvoer op het dak blijven liggen, waardoor het water niet eenvoudig kan worden afgevoerd. Dit heeft vaak een negatief effect op de levensduur van het bitumen, natuurlijk kunt u dakwerken inschakelen voor een nieuw dak. Er is overigens ook nog een andere materiaal dat EPDM genoemd wordt, men noemt het ook wek dakrubber omdat het aanvoelt als een soort rubber. Dit materiaal is zeer stevig en kan veel hebben, ook is de levensduur van het materiaal een stuk langer. Wel kost het een stuk meer per vierkante meter. Uw specialist van uw dak kan u hier advies over geven voor uw situatie.

Author

Search

Back to Top