De trap of de lift?

nieuws-berichten Comments Off

In de meeste gebouwen, zowel particuliere appartementen als commerciële bedrijfsgebouwen is tegenwoordig een lift aanwezig. Dat maakt het gebouw een stuk toegankelijker. Trappen lopen naar de eerste verdieping is niet zo’n probleem, maar de trap oplopen naar hogere verdiepingen is geen goed idee.

lift

Althans, voor de gezondheid is het wel een goed idee maar de meeste mensen nemen toch liever de lift. Zeker als men met zware tassen (bijvoorbeeld boodschappen) moet sjouwen is de lift de meest voor de hand liggende optie. Het geeft een stukje extra comfort aan een woning of bedrijfsgebouw.

Veel techniek achter de lift

Als je in een lift stap, dan denk je in eerste instantie vaak niet echt na over de techniek die erachter zit. Er gebeurd echter een hoop achter de schermen als je op het knopje druk om naar een hogere verdieping te gaan. De liften werken in de meeste gevallen gewoon prima, dat is een situatie waarbij een personenlift uitkomst biedt om je te verplaatsen. Pas als de lift defect is, merk je pas hoe erg je hier van afhankelijk bent. Liften vereisen ook de nodige onderhoud. De bedrijven die de liften leveren voeren eens in de zoveel tijd wat van dit onderhoud uit om de lift naar behoren te laten functioneren.

Lift plaatsen in een gebouw

Bij de meeste nieuwe gebouwen is er al een lift aanwezig. In bepaalde kleinere complexen, kan het zo zijn dat er nog geen lift aanwezig is. Zo kan er bijvoorbeeld in een klein appartementencomplex de wens zijn om toch een lift in te bouwen. Dit is natuurlijk geen kleine klus, gespecialiseerde bedrijven kunnen in bepaalde gebouwen achteraf een lift inbouwen. Dat vereist natuurlijk wel een investering van de bewoners, maar men krijgt er extra wooncomfort voor terug. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet meer met zware meubels de trap op gesjouwd worden. Men kan dan de lift nemen.

Author

Search

Back to Top